Sinus lift

Ce este un sinus lift?

Sinus lift este o procedură chirurgicală prin care se augmentează masa osoasă din partea posterioară a maxilarelor, adică în zona unde se află măselele. Atunci când poziția și grosimea sinusurilor maxilare nu permit fixarea implanturilor, se recurge la această soluție, pentru a mări cantitatea de țesut osos care va susține implantul dentar.

Ce este sinusul maxilar?

Ca și celelalte sinusuri cu care comunică, de altfel (frontal, sfenoid, etmoid), sinusul maxilar este o cavitate plină cu aer. Acest spațiu gol se află în apropierea rădăcinilor măselelor, iar dacă acești dinți dispar, alveola osoasă în care au fost fixați are tendința de a se subția, atât datorită presiunii aerului din interior, dar și datorită absenței binefăcătoare a rădăcinii dinților, care susținea osul din interior. Datorită acestui fenomen, există posibilitatea ca masa osoasă a maxilarului să nu suporte intervenția de fixare a implantului, astfel că apare necesitatea de a suplimenta cantitatea de os, prin această procedură, care presupune ridicarea mucoasei care înconjoară sinusul și adăugarea de țesut osos natural sau artificial.

Cum se execută procedura Sinus Lift ?

Înainte de a se trece la tratamentul propriu-zis, se fac investigații obligatorii, precum o radiografie panoramică și o tomografie computerizată, care vor arăta exact care este structura și densitatea osului. Ridicarea membranei sinusale se poate face în două feluri, intern sau extern.

Sinus lift intern

Este o procedură delicată, care necesită o bună pregătire a medicului care o va executa, deoarece aceasta se va executa în aceeași sesiune de tratament în care se va introduce implantul. Medicul va presa membrana sinusala pentru a o ridica foarte ușor (de ordinul milimetrilor), după care va introduce substanța care înlocuiește osul în acel spațiu și apoi va finaliza lucrarea cu fixarea implantului.

Sinus lift extern

Este o procedură complexă , care se folosește în cazurile de resorbție osoasă gravă și trebuie înlocuiți mai mulți dinți. Substanța care înlocuiește masa osoasă dispărută este introdusă printr-o incizie laterală în sinusul maxilar și este acoperită apoi cu o membrană resorbabilă de colagen. Aceste materiale bine tolerate de organism se vor lipi de osul deja existent și se vor transforma, la rândul lor, în os, după o perioadă de mai multe luni (între șase si opt). După această perioadă se pot introduce implanturile în noul os. Cu toate astea, dacă osul este suficient de puternic, se pot insera implanturile chiar în timpul procedurii de sinus lifting extern.

Implantologie – Intrebari frecvente

  • Soluție permanentă
  • Masticație normală
  • Aspect natural
  • Aspect facial îmbunătățit
  • Prevenția retragerii osului
  • Nu necesită îngrijire specială
  • Fixare rezistentă
  • Fără restricții alimentare
  • Poate fi înlocuit

Implant Dentar

350 - 600 €

Faza chirurgicală (bont de vindecare inclus)

Implant Dentar

80 - 130 €

Faza protetică (bont din titan)

Bont zirconiu pentru implant

150 €

Adiţie

300 - 600 €

Os artificial, membrană şi sutură

Costuri adaptate nevoilor tale

Deoarece tratamentele dentare pot fi un lucru foarte complex, iar fiecare caz diferă de altul, este foarte dificil de făcut o aproximare a costurilor, înainte de cunoaşterea cazului. De aceea, primul pas consta in efectuarea unei radiografii panoramice, urmate de o examinare intra-orala. Cu ajutorul acestora se face un plan de tratament estimativ în care sunt incluse toate tratamentele, etapele și costurile .
Contactează-ne pentru a beneficia de un plan de tratament estimativ personalizat.


Prețurile diferă în funcție de modelele folosite.
Preturile exprimate in euro se vor calcula la cursul BNR din ziua efectuarii platii.

B-dul Constantin Brâncoveanu Nr. 105

300502 Timișoara, România

0256 478 011

Contactează-ne acum!

Program

Luni - Vineri: 9:00 - 21:00
Sâmbătă: Urgențe

Email

office@teamdentalclinic.ro