Adiția Osoasă
Ce este adiția (augmentarea) osoasă?
Adiția (augmentarea) osoasă este o procedură menită să ajute organismul să producă țesut osos în zonele în care maxilarul s-a subțiat datorită edentațiilor vechi sau a infecțiilor. Cel mai adesea, această procedură se folosește atunci când se pregătește inserarea de implanturi. Grefele osoase se folosesc atunci când nu există suficientă masă osoasă originală. Acestea pot fi realizate printr-o autogrefă, realizată cu material osos prelevat de la pacient, sau cu os artificial. Procedura de adiție osoasă se desfășoară în mai multe etape: medicul chirurg ridică gingia pentru a putea ajunge la osul maxilar, unde se plasează materialul de adiție, care este acoperit apoi cu o membrană de protecție. Locul grefei este lăsat câteva luni să se vindece, apoi se face o radiografie, pentru a verifica succesul procedurii. Adiția osoasă se poate folosi cu succes și în parodontită. Persoanele care suferă de această afecțiune au pierderi la nivelul țesutului gingival, dar și la cel al structurii osoase. Prin chirurgia regenerativă se poate stimula refacerea gingiei și a osului alveolar.
Adiții osoase și membrane
Ce este augmentarea (adiția) osoasă?
Materialele de adiție
Membrane de regenerare
Intrebari Frecvente
Ce este un sinus lift?
Cum se execută procedura Sinus Lift ?
Sinus lift extern
Voi putea manca la fel ca si atunci cand aveam dintii mei naturali?
După o scurtă perioadă de acomodare, forța și presiunea mușcăturii vor fi identice cu cele oferite de dinții naturali.
Se pot pune dinti in aceeasi zi?
În principiu da. Se măsoară stabilitatea implantului în momentul fixării, iar dacă aceasta este satisfăcătoare, se poate atașa de implant o coroană provizorie chiar în aceeași zi.
In perioada de tratament voi beneficia de o lucrare dentara provizorie?
Cu siguranță! Indiferent de caz, pacientul va avea o lucrare provizorie, care va masca dintele (dinții) lipsă.
Implantul dentar in zona frontala
Zona frontală este cea mai delicată atunci când se pune problema realizării unor implanturi dentare. De aceea, pentru a obține un rezultat cât mai apropiat de aspectul natural, uneori trebuie apelat și la soluții ajutătoare. Pentru a înțelege aceste soluții trebuie să trecem în revistă problemele care apar în aceste cazuri.
Ce este sinusul maxilar?
Sinus lift intern
Se va putea pastra espectul natural al gingiei?
Intotdeauna, după pierderea unui dinte, gingia își pierde o parte din volum. De aceea, după fixarea implantului vom observa o mică adâncitură în gingia care îl înconjoară iar părțile de gingie ce-l separă de ceilalți dinți (papilele) vor fi mai mici decât este normal. De aceea, în momentul introducerii implantului se poate face și o mică grefă gingivală, care să remedieze acest neajuns.
Culoarea gingiei va fi cea naturala?
Care sunt avantajele coroanelor fixate pe implanturi?
De ce trebuie sa protezam spatiile edentate?
Dispariția unui dinte are consecințe extrem de neplăcute, care trebuie remediate cât mai grabnic. Dacă nu o facem, dinții alăturați vor începe să migreze, iar dintele opus de pe celălalt maxilar va avea tendința să crească spre spațiul lăsat liber de dispariția dintelui, astfel încât resturile alimentare se vor putea depozita în noile spații, provocând apariția cariilor. De asemenea, vom începe să avem dificultăți la mestecarea alimentelor, ceea ce poate duce inclusiv la boli de stomac. Pierderea de masă osoasă din locurile libere va duce, în timp, la modificarea conturului feței și la pierderea volumului buzelor. Iar dacă este vorba de dispariția dinților frontali ne vom confrunta și cu dificultăți de vorbire, dincolo de inconveniențele estetice.