0732 318 757

0256 478 011

DSD (Digital Smile Design)

Ce este DSD (Digital Smile Design)?

Digital Smile Design este cea mai modernă unealtă pe care o oferă tehnologia computerizată, medicinei stomatologice. Cu ajutorul acestui procedeu revoluționar, medicul poate realiza un model digital care simulează, chiar înainte de începutul tratamentului, lucrarea finală. Astfel, acesta împreună cu pacientul, poate pune la punct detaliile viitoarei lucrări dentare și evalua calitățile estetice ale acesteia.

Cum se desfășoară această procedură?

Smile Test În această primă fază medicul nu folosește nici un aparat și nici medicație. Pur și simplu stă de vorbă cu pacientul și află care sunt așteptările acestuia de la tratamentul care va urma și cum își imaginează acesta dantura ideală.

Imaginile DSD (Digital Smile Design)

Cu ajutorul tehnologiei se realizează niște imagini ale chipului pacientului, în care sunt urmărite cu precădere starea inițială a danturii și trăsăturile feței. Acestea vor fi folosite la crearea imaginii digitale care va simula rezultatul tratamentului. Este foarte important ca medicul să cunoască bine fizionomia pacientului, pentru ca lucrarea stomatologică să fie în armonie perfectă cu expresia acestuia obișnuită.

Vizualizarea DSD (Digital Smile Design)

Înarmat cu toate informațiile, medicul specialist realizează o imagine digitală a viitorului chip al pacientului, de după tratament. Pentru ca pacientul să fie cât mai bine informat, se realizează mai multe modele, cu imagini și animații de mare definiție. Văzând variantele și discutând cu doctorul, pacientul poate alege imaginea care se apropie cel mai mult de așteptările sale. Astfel, se va putea decide asupra imaginii viitorului său zâmbet cu mult înainte de a începe tratamentul propriu zis.

Digital Smile Design este un sistem avansat de previzionare a unui tratament estetic extrem de complex. Se pornește de la fotografii și filme, care servesc la crearea unui model digital al lucrării. Această imagine digitală ajunge apoi la tehnicianul dentar, care face, pe baza acesteia, din ceară, un model al viitorilor dinți. Medicul introduce în gura pacientului acest model, peste dinții actuali, pentru a vedea concret cum va arăta lucrarea în final. După corecturile de rigoare, acest model va sta la baza lucrărilor ulterioare realizate de echipa medicală.

Care sunt beneficiile acestei proceduri?

  • Pacientul poate vizualiza o imagine cât mai aproape de realitate a lucrării finale înainte de a începe tratamentul propriu-zis.
  • Pacientul, fiind în cunoștință de cauză, poate lua împreună cu medicul cele mai bune decizii privitoare la aspectul său viitor.
  • Se pot testa mai multe variante de expresie, de zâmbet.
  • Este o procedură rapidă, care nu necesită manopere complicate și este total lipsită de durere.
  • Folosirea DSD -ului oferă atât pacientului, cât și echipei medicale, o imagine foarte precisă a pașilor de urmat și garantează un rezultat cât mai confortabil pentru pacient și mai ales, impecabil din punct de vedere estetic.

Let's connect

Misiunea noastră este să te facem să zâmbești.

Orar