0732 318 757

0256 478 011

Coroană Metalo Ceramică

Ce este coroana metalo-ceramică?

Coroana metalo-ceramică este compusă din două părți. Un schelet metalic și un strat de ceramică, care îl acoperă. Coroana este fixată  pe bontul protetic dentar, astfel încât doar partea acoperită de ceramică să fie vizibilă. Este o lucrare foarte rezistentă și cu aspect natural, datorită ceramicii. Din păcate, odată cu trecerea timpului, gingia are tendința de retracție, astfel că la un moment dat sub gingie va apărea o dungă închisă la culoare, cu aspect neplăcut. De aceea, coroana metalo-ceramică este recomandată pentru lucrările din zonele laterale ale maxilarelor.

Care sunt avantajele coroanelor metalo-ceramice?

În primul rând, sunt foarte rezistente din punct de vedere mecanic și perfect biocompatibile. De asemenea, au o mare stabilitate în timp, inclusiv privind culoarea lucrării. Sunt extrem de competitive din punct de vedere estetic.  

Care sunt dezavantajele coroanelor metalo-ceramice?

Datorită scheletului metalic, întotdeauna, sub stratul de porțelan va exista o dungă închisă la culoare. Dintele va suferi tratamente radicale înainte de montarea coroanei, adică rejecția țesutului pulpar și șlefuirea dinților pentru a se putea fixa coroana.  

Cum se desfășoară montarea unei coroane metalo-ceramice?

Este o lucrare care se desfășoară pe mai multe ședințe de tratament. Pentru început, dinții sunt șlefuiți și amprentați, după care amprenta este trimisă la laboratorul de tehnică dentară. Pe baza amprentei, tehnicianul realizează scheletul metalic, care asigură rezistența lucrării protetice. Scheletul metalic este trimis medicului stomatolog, care îl probează și ia o nouă probă pacientului. La următoarea ședință de tratament se vor fixa noile coroane dentare pe dinții care au fost în prealabil șlefuiți.

Let's connect

Misiunea noastră este să te facem să zâmbești.

Orar