0732 318 757

0256 478 011

Diga dentara

Ce este diga dentara?

Una dintre conditiile necesare realizarii unui tratament dentar de calitate este izolarea dintelui. Dintre modalitatile de izolare, cea mai moderna si mai eficienta este diga dentara. Ea reprezinta un sistem care permite delimitarea unui camp operator, adica a unui mediu uscat si necontaminat cu bacterii. Dintele pe care se efectueaza un tratament sub izolare cu diga nu mai poate fi contaminat cu bacterii din saliva sau de pe suprafata limbii sau a obrajilor. Astfel, prognosticul tratamentului este unul mult mai bun, pentru ca orice tesut se vindeca mai repede in lipsa infectiei.

Importanta tratamentului de canal realizat corect in cabinetul dentar

Un tratament de canal realizat corect salveaza un dinte, care altfel ar trebui extras si ulterior inlocuit de un implant dentar sau de o lucrare dentara. In ultimii ani, perfectionarea metodelor de tratament endodontic a condus la reducerea numarului de dinti extrasi. Din ce in ce mai multi dinti distrusi sau infectati sunt astazi pastrati pe arcada, datorita performantelor obtinute de tratamentele de canal. Situatii care in trecut impuneau extractia se pot rezolva acum, datorita tehnicilor si materialelor de ultima generatie. O mare parte din cazurile dificile (canalele curbe, canalele calcifiate, retratarile de canal) pot fi tratate cu succes, pentru ca medicul dispune de o gama mult mai variata de tehnici de abordare a acestora.

Ultimile noutati in domeniul tratamentelor de canal

Cel mai modern aparat care vine in sprijinul medicului endodont este microscopul endodontic. Sub microscop se pot realiza tratamente la care acum cativa ani nici nu indrazneam sa gandim:

• identificarea canalelor suplimentare
• indepartarea acelor rupte
• localizarea si sigilarea perforatiilor radiculare sunt numai cateva din manoperele care sunt posibile doar sub microscopul endodontic.

Orar