Alungirea marginii incizale, o solutie simpla pentru dinti egali

Alungirea marginii incizale, o solutie simpla pentru dinti egali

Aducerea dintilor frontali la aceeasi lungime, este o solicitare de ordin estetic, iar tot mai multi tineri si adulti, doresc sa-si egalizeze lungimea incisivilor, pentru a se simti mai in largul lor atunci cand zambesc.

Una dintre optiuni ar fi aplicarea de fatete ceramice, insa din considerente  financiare si de timp, tot mai multi pacienti aleg o operatiune mai simpla si cu rezultate peste asteptari.

Ce presupune interventia de alungire a dinților?

Alungirea dintilor este o operațiune care se efectueaza asupra incisivilor centrali  superiori. Acestia, poti fi alungiti cu maximum 4-5 mm, cu ajutorul materialelor foto-polimerizabile.  In timpul acestei proceduri, dinții sunt șlefuiți, apoi se aplică, prin cimentare, materiale speciale care se intaresc cu ajutorul lampii. Practic, putem considera acest proces un fel de obturatie a marginii incizale.

Cand se recomanda alungirea marginii incizale?

In mod normal, practica medicala recomanda recomanda interventia de alungire a dintilor incisivi centrali, atunci cand exista probleme de natura fiziologica, mai exact cand este afectata miscarea naturala a gurii sau abilitatea de a musca si mesteca.

Insa, cum problemele de ordin estetic, au devenit la fel de importante ca si cele de ordin functional, exista tot mai multe solicitari in acest sens, din partea pacientilor.

Avantajele unei astfel de interventii sunt multiple.

Procedura este una simpla si rapida, rezultatul fiind vizibil intr-o singura sedinta, iar costurile sunt cu mult mai reduse, comparativ cu aplicarea fatetelor.

Exista intradevar si unele riscuri, ca acela de colorare mai rapida a materialului folosit, creandu-se diferente de culoare intre compozit si dintele natural, sau chiar de fracturare, daca se musca direct din alimente mai tari, cu crusta sau coaja.

Totusi, cu un mic efort de ocolire a alimentelor foarte colorate si de mestecare a alimentelor tari, o astfel de procedura are o durabilitate prelungita. Aceste doua conditii au si efecte pozitive asupra intregii danturi: o data ca evitandu-se alimentele si bauturile intens colorate, nu afectezi culoarea dintilor tai, iar apoi, evitarea alimentelor tari, mentine dantura sanatoasa timp mai indelungat.

Asadar, daca ai incisivii inegali si iti doresti sa ai o linie a zambetului frumoasa, te poti programa pentru o evaluare stomatologica.

Te vei convinge ca poti, foarte usor, sa zambesti din nou cu incredere.

 

Share:

B-dul Constantin Brâncoveanu Nr. 105

300502 Timișoara, România

0256 478 011

Contactează-ne acum!

Program

Luni - Vineri: 9:00 - 21:00
Sâmbătă: Urgențe

Email

office@teamdentalclinic.ro